Stresscounseling in Drenthe praktijk engel

Elke mens is anders. Elke situatie is anders. Elke relatie is anders. Daarom bestaat er geen standaard counseling, coaching of therapie gesprek. Vanuit dit oogpunt en de jarenlange ervaring in gezondheidsgespreksvoering is Praktijk Engel ontstaan. We zitten in Klijndijk, gemeente Borger-Odoorn in de provincie Drenthe.

Een situatie waarin u, uw partner of samen niet goed weet wat nu, hoe nu verder of als er advies nodig is, dan ga je opzoek naar een betrouwbaar gesprekspartner die je op weg kan helpen. Dat is wat ik, Simone Engel, voor u en/of uw partner wil zijn.
Als het niet loopt zoals u gehoopt had, kan dat veel stress veroorzaken. Veel stress,zeker op de wat langer termijn, kan gezondheidsklachten veroorzaken. Vanuit mijn andere praktijk Simahealth waar ik als Orthomoleculaire therapeut en Darmtherapeut werkzaam ben, krijg ik veel mensen in de praktijk met stress gerelateerde klachten. Stress zorgt er ook voor dat je minder kan hebben waardoor er een negatieve spiraal ontstaat. Daar wil je dan ook zo snel mogelijk vanaf komen door de oorzaak weg te nemen.


Vanuit de ervaringen die ik heb met praktijk Engel en vanuit Simahealth kan ik u en/of uw partner op beide gebieden helpen en begeleiden. Als u een goed gevoel voelt bij het lezen van de informatie op deze site neem dan gerust contact met mij op door te bellen naar 06 52007198 of 0591 227595 maar mailen naar natuurlijk ook info@praktijkengel.eu


Relatietherapie

Als uw relatie niet loopt zoals u en uw partner het graag zouden willen dan is relatietherapie/coaching een heel mooie oplossing om samen weer een nieuwe start te maken.

Als we willen dat onze boodschap van liefde gehoord wordt dan moeten we de boodschap ook versturen. Als je wilt dat een olielamp blijft branden, zal je ook de olie moeten blijven bijvullen. Zo is het ook met een relatie.
Ik bied u relatietherapie met als uitgangspunt het begeleiden en coachen van partners in een liefdesrelatie die (bijna) vastgelopen is, of willen voorkomen dat deze in de toekomst vastloopt. Lees hier verder


Coaching

Coaching is laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Steeds meer mensen willen het optimale uit zichzelf halen. Door jezelf te leren kennen en jezelf de juiste vragen te weten stellen met behulp van een coach kunnen mensen meer uit zichzelf halen/presteren. Mensen kunnen d.m.v. coaching meer oplossingsgericht denken. Het is wetenschappelijk aangetoond dat oplossingsgericht denken mensen gelukkiger en creatiever maakt. Coaching is geen therapie! Coaching is niet om trauma’s uit het verleden te verwerken. Bij Coaching gaat het om je te helpen doelen te realiseren. Dit kunnen uiteenlopende onderwerpen zijn.

Lees hier verder


Stress Counseling

Stress kunnen we onderscheiden in gezonde stress of ongezonde stress. Een mate van gezonde stress is de spanning die je voelt voor bijvoorbeeld een examen, optreden, presentie , sollicitatiegesprek of andere spannende gebeurtenissen.

Zodra stress langere tijd aanhoudt is het geen gezonde stress meer maar wordt het ongezonde stress.

Iets doen aan ongezonde stress is dus voor uw gezondheid heel belangrijk. Vanuit de Counseling kan ik u helpen hoe om te gaan met stress en wat hieraan te doen.
Lees hier verder over stress en de symptomen.