Rouwverwerking emmen

Iemand of iets verliezen kan een hele grote impact hebben op jouw leven. Het kan heel veel pijn, verdriet, woede of andere gevoelens oproepen. Vaak denkt de buitenwereld na een paar dagen al dat je verder moet met jouw leven. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan en in veel gevallen zelfs onmogelijk. Je hebt het gevoel dat je jezelf niet meer bent. Hoe moet ik nu verder? Hoe kom ik hier overheen? Hoe word ik ooit nog vrolijk? Hoe word ik ooit nog gelukkig? Hoe kan ik ooit nog lachen? Dit zijn maar een paar vragen die er bij jezelf naar boven kunnen komen.
Vaak is er meer aan de hand. Het gedrag is anders dan normaal. Je bent het liefst alleen, je kunt minder hebben, je bent sneller boos soms zelfs tot agressief aan toe, ook dit zijn maar een paar (tijdelijke) eigenschappen die kunnen ontstaan door grote emotionele gebeurtenissen.
Je zoekt een verklaring, je vraagt je af waarom. Waarom ik, waarom nu… Het lijkt alsof jouw hele wereld instort of alsof de wereld langs je heen gaat.
Hoe kan je het een plekje geven zodat je toch verder kunt met jouw leven. Veel mensen worstelen met deze vraag en komen daar moeilijk uit. Daarom is het juist goed om daarbij hulp te zoeken.
Pasklare antwoorden zijn er niet omdat elke mens en elke situatie uniek is.
Het rouwproces bij kinderen verloopt anders dan bij volwassenen en dat ook weer leeftijdscategorie afhankelijk. Voor een volwassenen kan een reactie van een kind soms heel verwarrend overkomen.

Rouw kan te maken hebben met het daadwerkelijke verlies van een echtgenoot, een kind, ouders, familieleden, een vriend of vriendin, een collega, of een huisdier.  Ook kan rouw te maken hebben met iets wat niet is gebeurd of met iets wat je hebt en wat (langzaam) verdwijnt.

 

Elke hulpvraag is uniek. Wat past het beste bij jou en hoe kan je weer verder in deze voor jouw moeilijke tijden.
Het kan ook zijn dat jij je afvraagt hoe moet ik omgaan met iemand die rouwt. Moet ik iemand heel veel aandacht geven of moet ik juist iemand even zijn of haar gang laten gaan? De rouw duurt nu al een aantal maanden is dat normaal? Het lijkt wel alsof hij of zij helemaal niet rouwt, is dat normaal? Moet ik hulp zoeken voor diegene of juist niet?
Voor dit soort vragen kan je een afspraak maken. In ons eigen leven hebben we ook diverse malen met rouw te maken (gehad) en kunnen ons daarom vaak beter inleven.
Wil je een afspraak maken bel ons gerust 0591 227595 of 06 44357755. Mailen kan ook naar info@praktijkengel.eu